lördag 14 september 2013

Tokkära i vårat nya popcorn

Det är något alldeles speciellt med en Berger des Pyrénées. Något som gör att de inte är som andra hundar. Även om Snigel är knappa 9 veckor så har hon redan det där speciella. Det där speciella som mest kan liknas vid nyårsraketer, smällkarameller, popcorn, bubblig champagne, sand under tårna en varm sommardag samt en överdos av koffein.

Allt de gör görs med en sådan intensitet och energi att man blir alldeles betagen. Ett "sitt" görs i en hastighet som när på spränger ljudvallen. Allt görs med ett svansvift, glittrig blick och ett bubbel som syns hela vägen ut i de yttersta pälsstråna på svanstippen. När en Snigel tittar på dig görs det med en sådan intensitet och pirrighet att det slår gnistor om hela hunden.

Det är en hund som sprakar igenom livet med en klackspark samtidigt som den vrålar "wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiieeeeeeee!" och "japp japp!" till allt man föreslår. Den räds ingenting utan kör på som en ångvält - över, under eller igenom allt som kommer i dess väg. En lite nick från matte får hela Snigeln att brista ut i en tokfnissig helkroppsvitfning och man riktigt hör hur champagnekorkarna poppar.

Behöver jag säga att både jag och Lushund är tokkära i vårat nya popcorn?

2 kommentarer:

  1. Låter helt underbart! Och precis så det ska vara med en berger, ser fram emot att få följa er :)

    (Om jag tänker rätt, så är våra bergers något mellan kusiner och sysslingar. Snigels pappa, Thrill, är kusin till min odåga.

    *nörda-berger-i-varenda-kommentar-på-varenda-blogg* Check! ;) )

    SvaraRadera
  2. Haha berger nörderi är så välkommet så :D Har full sjå med att försöka lära mig allt om det lilla berger släktet så nörda på bara :D Och välkommen hit föresten!

    SvaraRadera