lördag 28 september 2013

Pink is the word

Det här med min förkärlek för rosa är väl kanske ingenting som gått någon förbi? Eller? För jag är ganska så säker att jag har varit ganska så väldigt tydlig med det genom åren. Förutom att jag föddes i en rosa sparkdräkt med rosa rosetter i flätorna så var rosa även temafärgen för min illeruppfödning och därefter blev det såklart LusHundens färg (även fast hon sina första 2 veckor hos mig bara hade röda accessoarer - det ni!... sen gick det visserligen åt skogen som synes). Nåväl. Rosa it is.

För Snigels del hade jag under en kort period antagligen drabbats av någon form av solsstingsspunk i sommarvärmen för jag fick plötsligt för mig att hennes färg skulle vara illgul. Inte neongul, men nästan. Som tur var tillfrisknade jag ganska så omgående och det blev rosa. Starkt rosa, på gränsen till neonrosa, men ändå inte. LusHunden har ljusrosa, men inte riktigt babyrosa, utan StarshineFerrets rosa (ja, för det är en alldeles egen färg, så det så!).

Tyvärr har djurtillbehörstillverkarnissarna inte riktigt förstått det här med vikten av att tillverka saker i rätt rosa. Alltså måste vi anpassa oss. För det är så vi är. Flexibla och anpassningsbara ni vet (haha).

Hur som haver så har LusHund en väldigt tjusig regnjacka från Hurtta som hon faktiskt använt väldigt mycket. Hon gillar nämligen inte regn. Alls. Den tjusiga regnjackan är rosa. Mycket rosa. Neonrosa. Alltså inte rätt färg. Men här har vi valt attt återigen vara flexibla och ha överseende med det hela och väljer funktionalitet över perfektion.

Mycket bra jacka. Men eftersom LusHund tyvärr, eh ,ja. Nä det finns inget fint sätt att lägga fram detta på: LusHund har gått och blivit smällfet. En smällfet ostbåge till råga på allt. Alltså håller hon likt stålmannen på att kroppsligen spränga sig ut ur täcket. Korvskinnet liksom spricker i hörnen vilket har en negativ inverkan på täckets funktionalitet. Det tar in vatten.

Därför köpte vi en ny jacka till LusHund idag. I Snigelfärg. Tyvärr. LusHund var inte imponerad. Men matte är! Jag tycker att hon ser helt fantastisk ut i sitt täcke. Hon påminner lite om Paddington. En prozac knaprande Paddington i en Pride parad. Ungefär. Toksöt!

Tanken är att Snigel ska få ärva LusHundens illrosa korvskinn, och som synes så dröjer det visst inte länge innan hennes stjärtfjärdrar har vuxit i det ordentligt!

Och ja, för den som undrar - jag är precis exakt lika töntig som ni tror. Faktiskt. Och trivs ganska så himla bra med det. Tackar som frågar!
5 kommentarer:

 1. Jag tror att rosa är helt fel färg. Hade du däremot valt orange hade Snigel svarat med ett vackert öronflärp. Det tror jag.

  (Provar att kommentera.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast jag tror att hennes tjooohooighet kan vara korrelerat till det rosa. Och det hade varit ganska så tråkigt. Om hon slutade att tjohooiga sig menar jag.

   (Provar att svara :P)

   Radera
 2. Yey! Det funkade! :D

  SvaraRadera
 3. Syns de kler jakkene, lushund ser nå ikke helt fornøyd ut :)

  SvaraRadera
 4. Älskar rukkatäcket! Huvan är obetalbar ur såväl humorperspektiv som min-hund-består-av-89%-päls-varav-74%-sitter-i-kragen-dvs-utanför-traditionella-regnjackor-perspektiv.

  SvaraRadera