söndag 15 september 2013

Spring spring...

...på himlens gröna ängar älskade Mickie!

Onsdagen den 11 september fick Mickie, hela familjens hund, somna in.

En mycket speciell och unik hund som vi först såg på en gata i Brasilien för många många år sedan. Då var han redan några år gammal och levde verkligen gatans ljuva dagar i sin hundflock. Men så en dag, några år senare var Mickies dagar inte längre så ljuva. Vi hittade honom i en blodig pöl, all hud och päls på kroppen var bortkliad. Skabb. Borta var den ståtliga vita hunden vi följt nästan dagligen och kvar fanns bara en avmagrad skugga av hans forna jag.

Mickie spenderade flera månader på veterinärklinik innan han blev återställd och fick flytta hem till oss. Väl där utvecklade han istället allergi, mot precis allt. Han tappade återigen all päls och började klia sig. Detta var år 2000 och hyposensibilisering var då ganska så nytt och oprövat, åtminstone i Brasilien. Men Mickie var tvungen att få en chans till.

I nästan 4 år behandlades han med hyposens och resultatet blev en helt återställd och allergi fri hund.

Mickie flyttade med mina föräldrar till Frankrike och längre fram spenderade han varje sommar på vårat paradis på västkusten.

Mickie var unik. Mickie var speciell. Mickie var alldeles fantastisk på sitt speciella och unika vis.

Mickie kommer alltid att vara saknad och av de som har träffat honom genom åren så tror jag att det är ytterst få som han lämnat oberörda med sitt sätt och sina underbara pepparkornsögon. Pepparkornsögon som utstrålade en vishet bara en hund som levt ett tufft liv kan ha.

18 år gammal blev han.

 Spring spring nu Mickie. Spring på himlens ängar. Spring över himlens stränder.

Jag kommer alltid att bära dig med mig i mitt hjärta.2 kommentarer:

 1. Vila i frid.
  Vilken vacker hund.
  Sofia
  www.echosierra.se

  SvaraRadera
 2. Hej Sara! Mycket fint skrivet om Mickisen - tänk ett sådant hundliv han fick trots allt - tack vare bla en enveten A som aldrig gav upp... Helt otroligt att han fick bli 18 år! Fantastiskt! Hoppas han o LaMOllie har det bra tillsammans... Kram Annie

  SvaraRadera