måndag 30 januari 2012

Pluttefis!

Klart hon är en pluttefis min lilla tjejja! Men världens absolut mest underbara pluttefis såklart!

Att hon har en skadad tass är inget hon ens verkar reflektera över, hon tjurrusar genom trädgården som en äkta vinthund i 190 minst, idag upptäckte hon även att man kan smyga in till grannen genom häcken. Så fort hon satte tassen på ny mark slutade hon lyssna på mig och roade sig på egen hand. Det blev att jollra som en idiot och göra konstiga hopp och skutt i gräset för att fånga hennes intresse. Tur att grannarna redan tror att jag är idiot liksom, annars hade det väl blivit falköping nästa!

Lillloppans nya snygga sele ankom även med posten idag. Ända sen förra året har jag dreglat över en Julius K9 sele, visserligen till en något större hund som då var tanken, men det ändrar inte det faktum att jag bara måste ha en sån. Den sitter helt perfekt på Loppan, superenkel att ta av och ta på, och hon kan växa i den. Dessutom inväntar vi nu reflexer med hennes namn på som ska sitta på sidorna.

Helgens olycka gjorde att jag missade att berätta om Loppans Göteborgstur i fredags - Tovas Chip skulle in till veterinären för att MR röntgas, och Önska fick såklart följa med som moraliskt stöd (hrm host). Medans vi väntade roade vi oss i Göteborgs djuraffärer och tränade på att våga gå in själv genom dörrar, gå i trappor och hälsa fint på alla människor som oaade och ahade över lilla Önskas söta uppenbarelse. Hon skötte sig självfallet exemplariskt, och varenda människa var övertygad om att hon var en Border collie korsning. I sista djuraffären blev vi utskällda av ett gäng Chihuahor.. mattarna stod och provade hela klädkollektionen på de små skällande och morrande liven. Vi vågade faktiskt inte ens gå nära med rädsla för våra hälsenor! När vi väl stod i kön till kassan kom såklart morrhopporna dit, inte ett dugg trevligare, men Önska kunde inte brytt sig mindre och hade totalt fokus på matte. Så medan vi väntade tränade vi på sitt och fokus på matte - hon var klockren! Bästaste Önsket!

Idag var det ännu mer miljöträning då Tova skulle till skövde och köpa foder till mammutarna, turen avslutades sedan med en runda i hundrastgården. Kalaskul sa Loppan och lyssnade inte alls på mina förmaningar om att akta tassen!

I övrigt har vi börjat träna "Ligg", vilket går betydligt sämre än "Sitt" - det hon helst vill göra är att buga eller krypa, men då och då får hon in ett snyggt ligg. Vi har även tränat lite "omvänt lockande". Hon är så oerhört på när man ska träna något att man nästan behöver skyddsutrustning för att värja sig från alla flygande tassar och nosar. Så lite självkontroll kan nog vara på sin plats. Vi hade ett kort pass igår morse, mycket frustration när hon inte fick ta godiset men tillslut förstod hon hur det fungerade. Idag tränade vi igen, jag sträckte fram handen med godis och inväntade LoppAttacken som aldrig kom, istället satte hon sig fint och väntade på att jag sa "varsågod"! Bästa Tösen!  Det var lite svårare att motstå när jag "tappade" godis på golvet, men tillslut förstod hon att vänta då också.

Lite bilder på Önska och hennes nya "jag är stor, jätte maffig, draghunds" -sele


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar