torsdag 24 oktober 2013

Tuff liten pryl

Snigel är en ganska så tuff liten pryl. Både tuff och kaxig. Såpass tuff att hon inte kan gå ut på morgonkisseriet utan att pusta och frusta som en  späckhuggare på torra land. Så fort hon kliver ut genom dörren är hon på hugget. Hela hundet blir minst 3 centimeter högre i strumplästen, bröstkorgen skjuts ut, svansen böjs högt och får en fin liten skorpiontagg i spetsen som svänger av och an som ett periskop på en ubåt ungefär. Samtidigt som hon scannar området för eventuella hot och ohot. Ser hon inget att genast läxa upp så tar det inte många sekunder innan hon snokat rätt på ett olydigt löv, en soptunna med skumma intentioner eller en vattenpöl som står och ser dryg ut. Tuktas bör dem hävdar Snigel morskt och morrskäller sitt allra värsta på dem samtidigt som hon lättar nästan en decimeter från marken, raggen reser sig och skorpiontaggsperiskopet svänger av och an som en pisksnärt. Tuktas minsann. Så det så.

LusHund gör i sådana lägen lite mer som tjuren Ferdinand och nöjer sig med att lite försynt lukta på en blomma och himla med ögonen åt den arga Snigeln. Om hon inte gör sin allra bästa överslagshandling och ställer sig på händerna mot ett träd. För så kan man också göra om man inte riktigt vet vad man ska göra av sig själv säger LusHunden, bara som et litet tips sådär till den skällande Snigeln som inte alls verkar vara intresserad av morgonyogaaktiviteter.

Sådana här händelser, som händer varje morgon, leder numera till långa kvartsamtal med båda fröknarna där jag meningslöst försöker förklara att matte har koll på läget. Om de olydiga löven anfaller så skaffar jag en lövblås. Om soptunnan får för sig att göra något annat än att vara just soptunna så ringer jag till dom som ansvarar för just kufiskt mystiska soptunnor och om nu den där vattenpölen är så dryg så får jag väl ta på mig gummistövlar då. Matte har helt enkelt koll på läget.

Tjejerna är skeptiska. Mycket skeptiska.

Jag misstänker att jag får följe med ännu en skorpuiontaggsubåt och en överslagshandlingsyogapryl till jobbet imorgon igen.

1 kommentar: