tisdag 27 mars 2018

Våffeldagsafton

Speaking off komma i form och slippa hänga i vassen och sånt där i sommar...

...vi får nog ta och tänka om där. Både jag och Lus. Nämligen. I lördags firades nämligen våffeldagsafton i Haknäs. Egentligen behöver jag väl inte säga så mycket mer för alla vet ju självklart vad det innebär. Men bara för sakensskull och för att jag gillar att hålla låda så ska jag förtydliga. 

Våffeldagsafton eller våffeldagen - lite beroende på när man väljer att påbörja firandet är antagligen årets absolut viktigaste högtid (tätt följd av kladdkakansdag såklart). I varjefall när man är i Haknäs*. I Haknäs firas våffeldagen ordentligt. Med våfflor och bubbel. Såklart. Men tro nu inte att det firas med sånna där lagomvåfflor med grädde och sylt på. Nehepp nej. I Haknäs äter man våfflor enligt Fem Myror är Fler än Fyra Elefanter principen - allt som är gott går att ha på en våffla. I vilken kombination man än önskar. Således försattes vi alla i våffelkoma och gick raskt upp två byxstorlekar i helgen. Våffelkomat var så intensivt att vi faktiskt fick ställa in firandet av annandagvåffla pga våffelmättnad. Men snart laddar vi för ett episkt firande av trettondagvåffla! 

...och för att hänga i vassen i sommar. Det laddar vi nog både mest och bäst inför! 


*i Haknäs finns allt som är världsbra. Bland annat Lussystrarna Myggan och Goa, Mygg och Gomatte, 1,5 kelpies som lite beroende på dagsform är olika bra om man frågar Lus, fyra blådårar och blådårsmatte som även är ordförande (och antagligen enda medlem) i Snigels fanclub. Dessutom finns där fåglar (huh!), axolotlar, fiskar och ett aldrig sinande förråd av bubbel och ostkrokar. Mycket bubbel. Ännu mer ostkrokar. Framförallt till Lus som även har fått en egen ostkrokshink. Dessutom finns inga som helsta hundregler som små sniglar eller löss behöver följa. Inga alls faktiskt. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar