söndag 24 november 2013

Ikea har till och med praktiska påsar

Finns det något mer svenskt än Ikea? Ytterst tveksamt. Finns det något mer praktiskt och funktionellt än Ikea? Ytterst tveksamt.

Ikea har till och med praktiska påsar. Påsar som går att ha till allt. Och då menar jag verkligen allt.

För en tid sedan när Snigel blev lite extra sjuk av sin medicin i både stjärtfjäder- och morrskallhörnet upptäckte jag ännu ett fantastiskt bra användningsområde för den berömda fantastiska Ikea-kassen.

Det här med valp som blir akut tvärdålig i både fram- och bakhörn, samtidigt, mitt i natten är något som vanligens leder till lakansbyte och ännu en tvätttid samt stålullstvagning av både matte och Lushund som alltid av någon anledning alltid befinner sig inom avfyrningszonen. När den här akuta tvärdåligheten infinner sig, framförallt mitt i natten när man sover som bäst, är det ofta ganska så ont om tid. Ont om tid för att försöka rädda så mycket som möjligt av inredning samt LusHund. Ont om tid för att hinna få ut valp i utomhuset innan katastrofen är ett faktum.

Alltså kom jag på ännu ett alldeles fantastiskt användningsområde för den eminenta Ikea-kassen. Om man ställer en kasse bredvid sängen när man går och lägger sig, precis på armslängds avstånd så står den precis nära nog för att man jätte jätte blixtsnabbt ska hinna få tag på den när man hör att Snigel vaknar och ännu snabbare hinna hiva ner Snigel i kassen, precis i lagom i tid innan akutdåligheten infinner sig. Den finurliga kassen är nämligen både vattentät och håller för att bära ner minst en tio kilos hund nerför trappen och ut i utomhuset. Den finurliga kassen är även billig nog för att man genast efter användandet ska kunna förpassa den i soptunnan utan att drabbas av någon direkt ekonomisk kris.

Så tack Ikea! Ett riktigt stort tack för ännu en fantastiskt användbar uppfinning!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar