tisdag 6 juni 2017

En successrate på en sisådär 50%

Den kan när den vill den där Lusen. Den kan när den vill. Enligt hennes mening så kan hon såklart alltid eftersom hon alltid har rätt. Enligt min mening så har hennes kunnande en successrate på en sisådär 50 %. På en ruskigt bra dag. Oftast ligger det nog närmare 25%. I varjefall när det kommer till agility. 

Idag tävlade vi klass 1 med lusen i Bro-håbo. Lus seglade in som första startande och gjorde ett tokfint hopplopp där allt blev precis så som jag hade tänkt. Bara det är värt nån form av firande på nationell nivå. Ingen whippetautopilot. Inget slalomtrassel. Seglandet räckte till en klassvinst, pinne och en riktigt bra tid. Hoppinne nummer 4. 

I agilityloppet hamnade vi på fel sida 50% strecket. En ful tjuvstart och wippetautopiloten slogs på efter hinder nummer 2. Hon sprang förbi A-et, förbi gungan, hoppade hinder och tog tunnlar i cirklar samtidigt som hon gastade för full hals och var helt utom kontroll. Igen. 

Även om det är en fantastisk känsla att se henne så tokigt glad tillskillnad från det slokiga ynklet som vägrade agility i över ett år så börjar mitt tålamod faktiskt få lite kramp. Den där sista agilitypinnen lär vi få vänta på. Inte för att hunden hoppar kontaktfält Snigelstyle. Nä. För att kunna hoppa kontaktfält så krävs det att man först och främst tar själva kontaktfältshindret. Och det verkar hon ju inte ha några planer på att göra. 

Hunden som älskar samtliga balanshinder mest av allt springer nämligen numera även glatt förbi dem även på träning. Hon har helt enkelt inte tid. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar