fredag 26 maj 2017

Timrå dag 1

Vad kan vara bättre än att ägna fyra lediga dagar åt fyra dagars agilitytjoho? Inget. Förutom möjligens några miljoner på kontot så man kan ägna 365 dagar åt agilitytjoho istället. 

Timrå med bästa terriergänget. 36 möjligheter till disk! 

Gårdagen bestod av ömsom vin ömsom vatten skulle man väl kunna påstå. Lus startade med ett kalasfint hopplopp men i sedvanlig ordning hade hon inget slalom i kroppen utan skuttade glatt förbi första porten. Fem fel och en hund som var tokrolig att köra. Snabb och följsam.

Snigelprylen började med ett agilitylopp där hon satte vartenda kontaktfält, missade varenda tunnelfälla men tack vare den långsamma matten så tog hon fjärde sista hindret åt fel håll. Men det kändes ruskigt bra att vi inte diskade oss på övriga fem ställen där diskmöjligheterna var lika höga som Everest.

Lus tappade hela huvudet i agilityloppet och sprang runt i cirklar och skällde. Hon hade tokkul. Matte fick kramp i tålamodet. Inget slalom i kroppen denna gången heller.

Snigel lyckades nolla hopploppet trots att matte var så sen i ett framförbyte att det rådde stora oklarheter huruvida jag skulle hinna bli klar med bytet innan jul. Hunden misstog också kommandot "fram" för att istället vara "snurra runt och bit efter mate, ta för gudsskull inte hindret framför dig". Men tiden räckte ändå till en andraplats och hoppinne nummer eh åtta. 

På det stora hela en mycket bra dag och nu laddar vi för kommande tre! 

Vad gäller eventuella Snax-valpar verkar det bli ett senare projekt. Veckans ultraljud visade på exakt ingenting. Möjligens något tidigt (ca dag 23) men  så tomt som det var i Snigelmagen är odsen mycket mycket nära noll att det skulle visa sig finnas nån liten galenpanna gömd därinne. Odsen var väl ganska dåliga till att börja med med tanke på att de aldrig fick till nån vettig parning. Nåja, sånt som händer och nått ska jag väl pyssla med i vinter tänker jag! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar