tisdag 14 mars 2017

Bakar hundgodis i massor

För ett tag sen fick jag hem något supermegajätteviktigt som jag inte hade någon som helst aning om att jag verkligen behövde hur megamycket som helst. Nu vet jag. Nu vet jag exakt hur oumbärlig denna pryl faktiskt är och min enda stilla undran är hur jag nånsin lyckats klara mig utan den.

Den supermegaviktiga prylen är en "pyramid pan", har hört ryktas att normalt folk använder den för nån form av fettfri matlagning. Vad nu matlagning är för något. Läskigt låter det i varjefall. Och läskigheter ägnar vi oss inte åt här.

Nä, istället vänder vi den utomordentligtsuperhäftiga mojängen upp och ned och bakar hundgodis i massor! Närmare bestämt 400 godbitar i perfekt storlek på under 15 minuter! 

Hittills har vi gjort följande hundsnask:

Kycklinglever eller kycklingfärs, ägg, rismjöl & sojamjöl - hutta i en mixer och bred sen hela härligeten över mattan (som jag penslar lätt med olivolja första omgången) och in i ugnen i ca 10 min, 200 grader. 

Gastro intestinal low fat, rismjöl, sojamjöl och vatten tills lagomt enkel bredbar konsistens. (1 burk blir en bra bit över 2000 godbitar) 

Godbitarna blir mjuka, okladdiga och håller ihop fint tack vare mjölet. Har däremot låtit dem torka på en kall plåt över dagen för att slippa förvara bitarna i frysen. 

Snabbt, lätt, ytterst okladdigt och ostökigt, lagom små bitar och möjlighet att förändra smaken är ju oändlig och de passar dessutom i treat & train. 

Hur jag klarar mig utan denna mojäng så länge är lite av en gåta! 
1 kommentar:

  1. Åh, supertack för recept! Har införskaffat en pyramid pan själv, men inte hunnit göra några smaskigheter ännu! Nu har jag det jag gör i helgen iallafall :D

    SvaraRadera