Sidor

lördag 12 oktober 2013

Vad Sniglar och Flodhästar har gemensamt

Tror jag måste tillföra en sak på listan över saker som gör att min ena hund nog inte alls är som hon ska. Inte alls. Visserligen är inte den andra heller ett enda dugg som hon ska. Men det är en helt annan historia. Eftersom just när det kommer till det här så delar inte tjejerna samma intressen. Vilket är en väldans tur tycker matte eftersom detta intresse faktiskt faller in under kategorin skit som gör att jag funderar på om hund verkligen var rätt val av djur. Jag tror nämligen att en babian hade varit trevligare att ha inomhus vissa dagar. Jag tror faktiskt det.

För lilla Snigel börjar alltmer likna en flodhäst.Flodhästar har nämligen en alldeles speciell egenhet som även verkar ligga Snigel varmt om hjärtat.

Innan jag förtydligar vad jag menar, för er som inte redan listat ut vad Sniglar och Flodhästar har gemensamt så kan jag berätta vad som hände häromkvällen.

Hör Snigel ute i köket. Hör hur det börjar dunka i skåp golv och väggar. Hör sedan hur hon börjar skrika. Springer ut i tron att hon minst måste fastnat med huvudet i soppskålen i stil med Emil i Lönneberga. Tyvärr visade sig inte så vara fallet. Tyvärr. Nej, Snigel står böjd som ett U, och poopar på golvet. Mitt på golvet. Det hon vrålar och sprattalar över är att poopet inte kommer ut tillräckligt fort och att hon därmed helt enkelt inte når det med munnen snabbt nog. Därmed sprattlar hon ännu mer och försöker medelst intensivt svansvift skynda på processen. Som en flodhäst*. Förutom den lilla detaljen att flodhästar sällan mumsar sitt eget poop. De badar bara i skiten.

* Har ni inte sett en poopande flodhäst innan så kan ni kika här. Om ni verkligen vill vill säga.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar